facebook

Підготовка до 1 вересня: який медичний огляд потрібен першокласникам

Батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки

Першокласники перед зарахуванням до школи повинні пройти комплексний медичний огляд, зокрема й у вузьких спеціалістів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Перед зарахуванням їхні батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки:

форма 086–1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”;
форма 063/о “Карта профілактичних щеплень”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ЩЕПЛЕННЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВ
Порядок проведення обов’язкових профілактичних щеплень та їхні оптимальні строки закріплені Національним календарем профілактичних щеплень.

“Діти, які переходять до наступного навчального класу, обов’язково мають проходити медичний профілактичний огляд раз на рік (до повноліття). Проте можуть робити це незалежно від дати початку навчального року”, — йдеться у повідомленні.

Навчальний заклад може додатково попросити надати довідку про вакцинацію дитини у випадку, коли такі дані відсутні (наприклад, якщо учню довелося змінити школу). Якщо ж дитина залишається у своїй школі, надайте оновлену довідку про щеплення, якщо ви їх робили останнім часом.

Нагадаємо, у Києві 1 вересня заплановано відкриття шкіл в очному форматі. Задля безпеки дітей та вчителів у школах та садочках міста провели моніторинг укриттів та приміщень понад 1 тисячу навчальних закладів — про можливість їх використання як найпростіші укриття та склали акти оцінки цих приміщень.

На сьогодні обстежили 100% навчальних закладів та склали акти оцінки 67% укриттів при навчальних закладах. В столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн форматі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...