facebook

Шахрайка відкрила псевдозбір коштів для родини 18-річного хлопця, який із 4 братами та сестрами залишився без матері

Мати хлопця загинула внаслідок ворожого обстрілу.

На Київщині кіберполіція викрила жінку на псевдозборі грошей для родини 18-річного хлопця, який із чотирма братами та сестрами через війну залишився без матері.

Зловмисниця у соцмережах видавала себе за парубка, який просив фінансової допомоги. Фігурантка зібрала понад 100 тисяч гривень, які витратила на власні потреби.

Про це повідомляє департамент кіберполіції НПУ.

Протиправні дії 37-річної мешканки Кіровоградської області викрили кіберполіцейські Київщини спільно зі слідчими Бучанського районного управління поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними поліції, жінка побачила в новинах історію 18-річного хлопця з Донеччини, який через війну залишився сам із чотирма молодшими братами та сестрами. Мати хлопця загинула внаслідок ворожого обстрілу.

“У соціальних мережах підозрювана створила фейкові акаунти парубка та почала збирати гроші на власну картку. Небайдужі громадяни переказали їй понад 100 тисяч гривень. Однак жінка витратила гроші на власні потреби. Наразі поліцейські встановлюють коло потерпілих осіб та остаточну суму збитків”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшук в оселі зловмисниці. Вилучили банківські картки, мобільний телефон і ноутбук, які вона використовувала для протиправної діяльності.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...