facebook

Україна отримає “митний безвіз” вже цієї осені – Денис Шмигаль

У четвер, 25 серпня, Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей ухвалив офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Докладніше про “митний безвіз” у Facebook розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначається, що Україна стане 36-ою державою-учасницею Конвенцій.

“Митний безвіз” – це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними із сусідніми митницями фактично в режимі реального часу”, – написав Шмигаль.

Також прем’єр-міністр зазначив, що наразі вже здійснюється реалізація проекту електронної черги на кордоні, створюються спільні пункти пропуску з європейськими країнами та сучасні сервісні зони у всіх пунктах пропуску. А центральна роль у трансформації митниці приділяється її диджиталізації, у тому числі зручному розмитненню авто через “Дію”.

“До речі, “митний безвіз” стане вже четвертим цього року після “енергетичного безвізу” у березні і “транспортного” і “економічного” безвізів влітку. Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. Тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році”, – заявив Денис Шмигаль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...