facebook

“Путін помиляється, залякуючи британський народ”: Джонсон передав посаду Трас і виступив із промовою

6 вересня, Борис Джонсон передав свою посаду новому прем’єр-міністру Британії Ліз Трасс і виступив із прощальною промовою. Про що говорив політик, розповів сайт РБК-Україна.

Борис Джонсон подякував присутнім за те, що прийшли послухати його і зазначив, що боротьба за лідерство в Консервативній партії була “несподіваною естафетою, правила якої змінили на півдорозі”.

Також політик подякував міністрам за роботу з Brexit, оперативне розгортання кампанії з COVID-вакцинації під час пандемії, а також за ефективне протистояння російському диктатору Володимиру Путіну.

Серед іншого Джонсон заявив, що він не буде втручатися в новий уряд на чолі з Ліз Трасс.

“Зараз я як одна з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію, і тепер я м’яко повертатимуся в атмосферу і невидимо спущусь на воду в якомусь віддаленому і непримітному куточку Тихого океану”, – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Джонсон висловив переконання, що президента РФ Володимира Путіна очікує поразка.

“Якщо Путін думає, що він може досягти успіху, шантажуючи і залякуючи британський народ, то він повністю помиляється. Новий уряд Британії виведе країну з цієї кризи (енергетичного шантажу РФ – ред.)”, – наголосив він.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день відносини між Україною та Великою Британією перебувають на найвищому рівні за всю історію, про що свідчить та допомога, яку надає Британія у всіх сферах, зокрема, у військовій.

На посаді міністра закордонних справ Ліз Трасс забезпечувала системну, багатоаспектну, тривалу та дієву підтримку Сполученим Королівством суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та недоторканності України у війні з РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...