facebook

У Кремлі визнали свою поразку на Харківщині, пропагандисти намагаються “відбілити” Путіна – ISW

Протягом останніх кількох днів Збройним силам України вдалося провести успішний контрнаступ у Харківській області.

Українські захисники змусили тікати окупантів з Харківщини, і агресорці Росії довелося визнати свою поразку на цій лінії фронту. Чиновники та федеральні засоби масової пропаганди активно обговорюють причини невдачі путінських військ.

Про це повідомили у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення до України в лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області”, – йдеться у звіті.

Аналітики наголошують, що у Кремлі вперше визнали поразку у розпочатій 24 лютого війні. Адже і після відступу російських військ з Київської області, і після втечі зі Зміїного у Москві постійно шукали виправдання діям своїх військових.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Росіяни подавали відступ від Києва як рішення поставити пріоритетом “звільнення” Донбасу, а вихід з острова Зміїний – як “жест доброї волі”, – наголошують в ISW.

Американські фахівці вважають, що визнання Кремлем поразки є частиною спроб пом’якшити та спрямувати критику диктатора Путіна на Міноборони РФ та військове командування “у формі”.

Своєю чергою, кремлівські ЗМП намагаються хоч якось зняти з “фюрера” Путіна будь-яку відповідальність за поразку, але водночас критикують оборонне відомство за недостатню обізнаність щодо обстановки на Харківщині.

“Визнання поразки під Харковом показує, що Путін готовий і здатний визнати навіть поразку Росії, принаймні за деяких обставин, і зосередитися на тому, щоб зняти з себе провину”, – пояснюють в ISW.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...