facebook

Українцям пояснили, що буде з цінами на гречку цьогоріч

Через війну РФ в Україні подорожчали продукти і улюблена гречка – не виняток. Однак Україна вперше за останні десятиліття може створити стратегічний запас гречки. У Мінагрополітики заявили, що пшениці та гречки в Україні буде достатньо для внутрішнього споживача і не буде загрози дефіциту цих товарів. Про це розповів заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, пише Landlord.

За словами Висоцького, запаси гречки в Україні будуть на 30% більше, ніж торік. Однак це враховує зменшення кількості користувачів через відтік українців за кордон внаслідок війни.

“Вперше за останнє десятиліття ми можемо створити стратегічний резерв гречки”, – зазначив заступник міністра.

Так, гречки намолочено до 60 тис. тонн, що становить 35-40% посівних площ. Загалом очікується до 150 тис. тонн урожаю при внутрішньому споживанні до 110 тис. тонн.

За словами заступника міністра, різницю в ціні на гречку українці відчують через півтора-два місяці – у листопаді-грудні цього року. Водночас урядовець додав, що ціни на продукти в Україні залишаються високими.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але через місяць ми будемо мати мінус 5,5 гривень за кілограм, але в майбутньому воно ще більше знизиться”, – вважає Висоцький.

Заступник міністра зауважив, що, незважаючи на війну та обстріли російської армії, аграрії зібрали врожай максимально і зробили все, що у силах, аби забезпечити ситу зиму для українців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...