facebook

“Нехай їдуть, допомагають”. Мати російського солдата підтримала мобілізацію в РФ — перехоплення ГУР

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило перехоплену розмову військовослужбовця Збройних сил Росії зі своєю матір’ю, у якій вони обговорюють оголошену в Росії мобілізацію.

За словами військового, оголошення часткової мобілізації означає повну мобілізацію чоловічого населення РФ з 18 до 30 років. “С 18 до 30 — всех сюда”, — заявив військовий.

Його мати уточнила, що мобілізують чоловіків й старшого віку, до 55 років. “До 55, все, кто военнослужащий, военнообязанный, кто даже был на войне — отказались, уволились — все туда. Правильно-правильно, пусть едут”, — заявила жінка.

За словами чоловіка, втрати російської армії настікьки значні, що людей практично не залишилось — “народа нет”. Жінка його підтримує та заявляє, що рішення Путіна про мобілізацію було цілком правильним.

“Вот я лично только “за”, что Путин обьявил мобилизацию. Пусть едут, помогают”, — заявила жінка. Її син при цьому скаржиться, що втомився від війни. “Здесь сегодня живешь, а завтра нет”, — каже чоловік.

Що відомо

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні “спеціальної військової операції” перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять “не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу”, що загрожує існуванню РФ.
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону “СВО”. Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться “насамперед для контролю над звільненими під час “спецоперації” територіями”.
На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалисяпідпали адміністрацій і військкоматів.
За даними ЗМІ, президент Чечні Рамзан Кадиров 22 вересня заявив, що у республіці не буде виконуватися рішення президента РФ Володимира Путіна про часткову мобілізацію, адже в регіоні “план вже перевиконано”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...