facebook

У засекреченому пункті указу путіна йдеться про мобілізацію одного мільйона людей – ЗМІ

Засекречений сьомий пункт указу російського диктатора володимира путіна про мобілізацію дає змогу міноборони рф призвати один мільйон осіб. Про це «Новій газеті. Європа» повідомило джерело в адміністрації президента, передає УНН.

Повідомляється, що співрозмовник «Нової газети. Європа» в адміністрації президента підкреслює, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу цілком — за це виступали представники міноборони. Пізніше, за словами джерела, було ухвалено рішення приховати під грифом тільки сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

Цитата

«Цифру кілька разів виправляли і, в підсумку, зупинилися на мільйоні», — уточнив співрозмовник видання.

Зазначають, що гриф «для службового користування» є першим, найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством росії. За його розголошення, на відміну від документів під грифами «секретно», «цілком таємно» і вище, як правило, настає тільки дисциплінарна або адміністративна відповідальність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тим часом прессекретар президента рф дмитро пєсков назвав брехнею публікації про мобілізацію до 1 мільйона осіб.

Доповнення

21 вересня путін оголосив про “часткову” мобілізацію в рф. Пізніше з’явився відповідний указ.

Сьомий пункт указу позначений «для службового користування». Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, прессекретар президента Дмитро Пєсков заявив, що в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...