facebook

Створення спеціального міжнародного трибуналу дозволить затримати й притягти до відповідальності особисто путіна

У Верховній Раді зареєстрували постанову про звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, ЄС та Ради Європи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу щодо агресії рф проти України. Це дозволить притягти до відповідальності вище військово-політичне керівництво росії, зауважив у коментарі Realist.online нардеп Олександр Качура.

“Ми звертаємося до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, ЄС та Ради Європи для створення спеціального міжнародного трибуналу. На практиці цей механізм буде реалізовано шляхом внесення змін до законодавства цих країн і підписання угод між ними. Тобто якщо путін або шойгу потраплять на територію цих країн, їх мають доставити до міжнародного трибуналу”, – зазначив співавтор проєкту звернення, депутат Олександр Качура.

За його словами, де фізично знаходитиметься цей трибунал – буде в подальшому визначено в окремих міждержавних угодах. Він також додав, що нині Міжнародний кримінальний суд розглядає справи про геноцид, воєнні злочини та злочини проти людяності і зараз фактично неможливо притягнути до відповідальності військово-політичне керівництво рф, яке безпосередньо віддає накази.

“Лише за останніми зафіксованими даними Офісу Генерального прокурора українські правоохоронці зареєстрували 37706 злочинів агресії та воєнних злочинів рф і 16779 злочинів проти національної безпеки, а у магістральній справі щодо агресії РФ: 626 підозрюваних – представників військово-політичного керівництва росфйської федерації. Це – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти Кремля”, – сказано у пояснювальній записці до документу.

Проєкт звернення є результатом спільних напрацювань ВРУ, Офісу президента та уряду. Серед його авторів – 30 народних депутатів, а також посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич та заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО від 30 вересня, де констатується неможливість проведення переговорів з президентом росії володимиром путіним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...