facebook

Прем’єр Шмигаль: Україну можуть прийняти до клубу успішних держав

Організація економічного співробітництва та розвитку визнала Україну потенційним членом ОЕСР, що дає доступ до так званого клубу успішних країн. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“У липні цього року в Лугано від імені держави я передав заявку на вступ України генеральному секретареві Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасу Корману. Минулого тижня виступив онлайн на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявку розглядали”, – написав прем’єр-міністр.

Корман повідомив, що Організація розпочинає початковий діалог зі вступу України. Після цього Рада ОЕСР перейде до дискусій та підготовки проекту дорожньої карти. Також прем’єр-міністр додав, що працює над якнайшвидшим відкриттям офісу ОЕСР в Україні.
Глава уряду пояснив, що дасть вступ України до ОЕСР. За його словами, Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим “клубом успішних країн”, на який припадає понад 62% світового ВВП.

Прийняття України до кола розвинених держав насамперед є важливим маркером готовності нашої країни до вступу до ЄС та сигналом для іноземних компаній, що Україна є перспективним місцем для інвестицій та розвитку бізнесу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...