facebook

Військовозобов’язані жінки: хто обов’язково повинен стати на облік 2022 року

Верховна Рада України дозволила жінкам ставати на військовий облік 2022 року лише за добровільним бажанням. Однак є винятки. Які саме – читайте в матеріалі ТСН.ua.

Загалом 297 народних депутатів на пленарному засідання у п’ятницю, 7 жовтня 2022 року, проголосували за відповідний законопроєкт №6482 “Про внесення змін до ст. 1 закону “Про військовий обов’язок і військову службу””.

У законі йдеться, що жінки, які мають спеціальність чи професію, споріднену з військово-обліковою спеціальністю, можуть ставати на військовий облік за власним бажанням.

Водночас жінка повинна бути придатною до служби за віком і станом свого здоров’я.

Однак норма про обов’язковий облік жінок, які працюють чи мають спеціальність у медичній сфері, в ухваленому законі залишається.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В документі йдеться: “Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили професійну (професійно-технічну), професійну вищу чи вищу освіту та здобули медичну чи фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік”.

Як пояснили в Міністерстві оборони, в Україні наразі немає потреби збільшувати кількість жінок у військовому обліку. Однак, в армії все ще залишається гостра потреба у фахівцях з радіотехніки, медицини, харчових технологій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...