facebook

Лукашенко може постачати Росії танки: “Білоруський гаюн” повідомив про перекидання бронетехніки

Білоруські танки зняли із зберігання.

Моніторингова група “Білоруський гаюн” вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може постачати російським окупантам танки.

Про це вони повідомили на своєму телеграм-каналі.

Білоруські активісти повідомили, що 9 жовтня на залізничній станції “Орша”, що у Вітебській області Білорусі рухався залізничний ешелон з 12 танками Т-72А.

Ця бронетехніка не стоїть на озброєнні у Білорусі, оскільки основними танками у збройних силах цієї держави є Т-72Б. Також у відкритих джерелах немає даних про плани модернізації танків Т-72А.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Білоруський гаюн” зазначає, що це може свідчити про те, що ці танки були зняті зі зберігання у Білорусі та можливо Лукашенко передав їх Росії.

Роль Білорусі у війні проти України
24 лютого російські військові з території Білорусі рушили колонами на Київ. Також з території цієї держави Україну регулярно обстрілюють ракетами.

Самопроголошений президент Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України на боці Росії.

Українська розвідка вважає, що Путін хоче втягнути білоруську армію у війну проти України.

У суботу, 8 жовтня, Білорусь звинуватила Україну в нібито підготовці ударів по своїй території. В українському МЗС вважають, що це може свідчити про провокації.

Генштаб ЗСУ 9 жовтня повідомив, що Росія забирає боєприпаси з Білорусі. Найближчим часом планується перекидання 13 ешелонів з озброєнням.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...