facebook

Загрози поки не бачать: у США прокоментували ядерні навчання Росії

США поки не бачать ознак, що Путін ухвалив рішення ударити ядерною зброєю по Україні.

Сполучені Штати, як і щороку, уважно відстежують перебіг ядерних навчань армії Росії.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Ми будемо спостерігати за цими навчаннями, як і щороку. Ці навчання росіяни проводять щорічно, щоб перевірити та оцінити свій стратегічний ядерний потенціал. Усе, що ми бачили на сьогоднішній день, говорить нам про те, що це навчання буде проводитися у межах того, як це робила Росія в минулому”, – сказав Кірбі.

За його словами, поки нема ознак, що у межах цих навчань або в іншому контексті Путін ухвалив рішення застосувати ядерну зброю чи зброю масового знищення в Україні.

Кірбі запевнив, що є “різноманітні засоби”, які США можуть використати, щоб спробувати стримати Росію від використання ядерної зброї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми вже публічно і приватно чітко дали зрозуміти росіянам, що якщо вони просунуться вперед зі зброєю масового знищення чи ядерною зброєю будь-якого розміру, це матиме серйозні наслідки для Росії, для Кремля. І, звичайно, це матиме наслідки в усьому регіоні. Знову ж таки, ми стежимо за цим дуже, дуже уважно. Ми не побачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування. Але знову ж таки, ми просто не бачили жодних ознак того, що це рішення було прийнято або що вони навіть готуються до можливості такого рішення (використання ядерної зброї. – Ред.)”, – підсумував координатор Ради національної безпеки Білого дому.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...