facebook

У його кімнату влетіла ракета: неймовірна історія порятунку 12-річного хлопчика

Після успішної операції до дитини повернулась пам’ять і хлопець заново вчиться ходити.

У Львові врятували 12-річного хлопця з Харківщини, у кімнату якого прилетіла російська ракета, поки підліток спав. Хлопець був у тяжкому стані: він не впізнавав рідних та не міг ходити.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

12-річний Стас родом з Гушувахи Харківської області. У червні росіяни обстріляли цей населений пункт ракетами. Одна з них прилетіла у кімнату хлопчика, де він спав. Батько разом з рятувальниками діставав Стаса з-під завалів. Дитину госпіталізували до реанімації в Харкові з діагнозом важка черепно-мозкова травма із дефектом лобної кістки довжиною 8 см, отримана внаслідок проникаючого поранення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дитині прооперували головний мозок, хлопчик тиждень пробув у комі. Його стан оцінювали, як надважкий. Коли Стас опритомнів, він не впізнавав рідних та не міг ходити.

У липні хлопчика перевезли до Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

“Команда спеціалістів відділення нейрохірургії на чолі із Михайлом Ловгою стабілізують його стан та проводять складну операції на черепі: отвір у ньому потрібно закрити пластиною. Для Стаса виготовили індивідуальну пластину. Пластина повторює кісткові структури черепа, захищає мозок від ушкоджень та та естетично виглядає”, – йдеться у повідомленні. Після успішної операції до дитини частково повернулась пам’ять, хлопчик заново вчиться ходити та вже скоро відновить навчання у школі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...