facebook

Мобілізація зламалася: у Москві достроково зупинили призов через антипутінські настрої

Одним із перших російських регіонів, який оголосив про зупинення мобілізації до офіційного завершення її термінів, стала Москва. Причиною став чіткий антипутінський настрій, що проявився в російському суспільстві. Про це пише російське видання “Медуза”.

 

Згідно з інформацією видання, у Кремлі визнали, що “населення було фрустровано” проведенням мобілізації. Ставлення до неї погіршилося після облав на призовників у першій половині жовтня.

“Люди натурально поховалися. Вони бояться і не впевнені в майбутньому. Багато хто поїхав. Рівень страху та невдоволення тільки підвищувався. Москва перетворилася зовсім на інше місто. Облави біля метро – це вже цирк з конями, треба було припиняти”, – наводить видання слова одного зі співрозмовників, який додав, що такі методи призову “вигадали” у силових відомствах насамперед у міноборони рф.

Читай також: “Щурячі перегони” в росії: поліція влаштувала відлов чоловіків (відео, фото)

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що на замовлення адміністрації володимира путіна у великих російських містах провели опитування і з’ясували, що мобілізацією незадоволені не лише москвичі. За даними видання, через це найближчими днями планують припинити мобілізацію ще й у Санкт-Петербурзі, хоча там план набору не виконаний.

“Чіткий антипутінський тренд, навіть серед тих, хто підтримує “спецоперацію”. Навіть якщо людина за неї, вона все одно заявляє, що все організовано погано, а винен президент – він же поставив усіх цих чиновників та військових. Чітко за мобілізацію та “спецоперацію” тільки люди зовсім поважного віку – пенсіонери, які не поїдуть воювати”, – сказало джерело видання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...