facebook

Намагався вивезти поранених з поля бою і загинув сам: яким запам’ятався тернополянам Герой України Віктор Гурняк (ВІДЕО)

Річниця смерті героя. 19 жовтня 2014 року на Луганщині загинув, боронячи Україну в російсько-українській війні, Віктор Гурняк. Пластун, журналіст, фотокореспондент, знаний не лише у Тернополі, а й за кордоном. Про героя згадували його рідні, близькі, знайомі, інформує ІНТБ.

Віктор Гурняк – боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». 8 років тому він намагався вивезти поранених з поля бою, але загинув. Указом Президента України “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, Віктору Гурняку присвоєно звання «Герой України» (посмертно). Пам’ятаймо кожного нашого захисника, який віддав найцінніше за нашу свободу.

Ще з дитинства Віктор проявляв цікавість до всього нового, згадує пластун Микола Бігус. Він захоплювався кіно, ще в юності навчився монтувати, знімав документальні стрічки. Багато спогадів пов’язані саме із цією сторінкою життя Віктора, розповідає Микола. Багато документальної хроніки знімали у пласті. Та не тільки. Висвітлював Віктор і тему війни, аби люди через таких посередників, як він, журналістів, фотокореспондентів, дізнавалися правду про події на сході і у Криму. Куди сам особисто їздив.

Віталій Дерех – друг Віктора Гурняка, журналіст, пластун, який також загинув захищаючи Україну у 2022 році. Разом вони належать до покоління, яке не боялося приймати нестандартні рішення, бути лідерами, наставниками. Вони стали прикладом, який зараз наслідує вся країна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...