facebook

Україна для збиття дронів просить США передати системи C-RAM: що це за зброя

Українська влада звернулася до США з проханням надати додаткові системи протиповітряної оборони для захисту від атак іранських дронів-камікадзе, які росія використовує проти України, починаючи з вересня.

Про це з посиланням на лист голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Конгресу США повідомляє ABC News.

Зазначається, що у своєму листі глава українського парламенту закликає США надати Україні високомобільні системи протиповітряної оборони, відомі як C-RAM, заявляючи, що вони допоможуть захистити “важливі об’єкти, особливо важливі електростанції”.

У Міністерстві оборони США відмовилися давати коментарі з приводу конкретної номенклатури озброєння, що постачається або постачатиметься Україні, однак речник Пентагону підполковник Гаррон Гарн, зазначив, що підтримка США “зосереджується на обладнанні, яке є актуальним для поточної боротьби”.

“Ми цілодобово працюємо над виконанням першочергових запитів України на безпекову допомогу, доставляючи зброю зі складів США, коли вона є”, – додав він.
Зазначимо, що система C-RAM має вбудований радар для відстеження вхідних загроз і велику скорострільну гармату для їх збивання, причому найефективніші із цих систем здатні здійснювати 4500 пострілів на хвилину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...