facebook

ЄС дав зелене світло: Європарламент спростив транскордонні перевезення та визнав українські водійські права

Європейський парламент, який канцлер Олаф Шольц закликав розпочати якнайшвидше реформування ЄС, схвалив угоди з Україною та Молдовою щодо спрощення транскордонних вантажних перевезень з Євросоюзом. Крім того, угода дозволить українським водіям використовувати свої водійські права та сертифікати професійної компетентності для переміщення в ЄС без необхідності оформлення міжнародного посвідчення водія. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Читай також: Коли українська стане офіційною мовою Євросоюзу: голова Нацкомісії пояснив проблему

Дві нові угоди ЄС щодо автомобільних перевезень є реакцією ЄС на збої в транспортному секторі України та Молдови, спричинені вторгненням росії в Україну.

Оскільки повітряний простір України закритий для цивільного руху, а експорт морем суворо обмежений, Україні необхідно знайти альтернативні автомобільні маршрути для експорту своїх запасів зерна, палива, продуктів харчування та інших товарів. Також страждає Молдова, яка потребує альтернативних транзитних маршрутів через ЄС та допомоги у транзиті українських товарів через свою територію, йдеться у заяві.

Угоди спростять автомобільні вантажні перевезення, дозволяючи перевізникам України, Молдови та ЄС здійснювати транзит через територію цих країн та працювати між ними без відповідних дозволів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, угода між Україною та ЄС дозволить українським водіям продовжувати використовувати наявні українські посвідчення водія та сертифікати про професійну компетентність для водіння в ЄС без необхідності мати міжнародне посвідчення водія. Обидві угоди тимчасово діють з 29 червня 2022 року. Після рішення парламенту угоди також офіційного затвердження Радою ЄС, – зазначили у пресслужбі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...