facebook

У Німеччині професійного пожежника звинуватили у підпалі притулку для українських біженців

Чоловіка, який працював у пожежній охороні, підозрюють у спробі спричинити 19 пожеж.

У виникненні пожежі, яка минулого місяця знищила притулок для українських біженців на північному сході Німеччини, звинувачують місцевого пожежника. Загалом його підозрюють у серії із 19 підпалів.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на прокуратуру землі Мекленбург-Передня Померанія.

Пожежа в притулку для біженців Groß Strömkendorf 19 жовтня привернула велику увагу ЗМІ в Німеччині. Хоча ніхто із 17 тутешніх мешканців не постраждав, але свастика, намальована на логотипі Червоного Хреста біля готелю, де проживали біженці, спонукала слідчих припустити, що за пожежею, яка завдала збитків на мільйони євро, стояли політичні мотиви.

“У результаті нашого розслідування ми припускаємо, що злочинний акт у Грос-Стремкендорфі був частиною серії пожеж. Жодних ознак політично вмотивованих дій не виявлено”, — сказала головний прокурор Клаудія Ланге.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, 32-річного чоловіка, який спочатку був членом добровільної пожежної служби, а потім став професійним пожежником, підозрюють у спробі спричинити 19 пожежу східній частині портового міста Вісмар, зокрема в лісі та на автостоянці.

Як і інші пожежники, які брали участь у гасінні пожежі в готелі, чоловіка допитала поліція протягом кількох днів після пожежі. Невідповідності між його заявами та заявами інших пожежників насторожили слідчих, які знайшли свідків, які довели, що чоловік відвідав чотири інші місця пожежі.

Окрім того, один із свідків бачив, як цей чоловік приїхав у машині незадовго до того, як спалахнула пожежа, і невдовзі поїхав.

Затриманий пожежник заперечує звинувачення, але залишається під вартою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...