facebook

Україна вироблятиме військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО — Укроборонпром

Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО і вироблятиме спільно з 6-ма країнами-членами Альянсу озброєння та військову техніку.

Вывеска на здании государственного концерна “Укроборонпром”, в Киеве, 20 ноября 2020 г. Фото Ковальчук Виктор / УНИАН

Про це повідомляє Укроборонпром.

“Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу. Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних”, — ідеться у повідомленні.

Для цього будуть використовувати як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях.

Зазначається, що однією з останніх укладених угод була угода з Чехією. Домовились про створення спільного оборонного кластера. Ця угода передбачає:

виробництво військової техніки;
збільшення обсягів виготовлення боєприпасів різних калібрів;
розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та техніки;
співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів. Для реалізації цих планів ми залучатимемо як провідні українські та чеські оборонні підприємства, так і міжнародних фінансових донорів.
В Укроборонпромі також запевнили, що реформа концерну триває: “Реформа надасть можливість підвищити ступінь прозорості діяльності державного сектору ОПК, залучати ще більше інвестицій, здійснювати трансфер технологій, створювати більше спільних підприємств в тому числі з країнами НАТО і допоможе убезпечити оборонку від корупційних ризиків”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...