facebook

Загроза нової масованої атаки: коли і яким озброєння Росія може знову обстріляти Україну

Наразі невідомо, чи зможуть окупанти повторити настільки масштабний обстріл, який був у перший день вторгнення.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко вважає, що можливості Росії накопичити арсенал озброєння для масованого удару складають 1,5 – 2 тижні.

Таку думку він висловив у коментарі 24 каналу.

На його думку, російські війська можуть застосувати не лише зброю авіаційного базування Х-101, а ще й крилаті ракети типу “Калібр”, “Іскандер”, дрони-камікадзе, РСЗВ тощо. Водночас він зазначив, що наразі невідомо, чи зможуть окупанти повторити настільки масштабний обстріл, який був у перший день вторгнення.

“Саме ракетна компонента – сухопутна, авіаційна та морська – у них дефіцитна. Тому здійснення масованого обстрілу понад 160 (атак, які були здійснені 24 лютого – ред.) ракетною зброєю під серйозним сумнівом”, – розповів він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коваленко підкреслив, що наразі Росія тримає в Чорному морі один ракетоносій, а також має підводні човни. Експерт зауважив, що їх складно відстежувати, коли вони перебувають під водою.

“Але річ у тім, що виробництво цих ракет – проблематичне, тому навіть якщо вони виходять у відкрите море, то це може бути імітацією, а не безпосередньою загрозою”, – пояснив він.

Чи може Україна знищити Чорноморський флот Росії
Полковник запасу Петро Черник вважає, що Україна завдяки морським дронам та ракетам “Гарпун” отримала серйозну перевагу в Чорному морі і може створювати загрозу для кораблів Чорноморського флоту Росії. Він упевнений, що морські дрони можуть знищити ЧФ РФ. Черник додав, що Чорноморський флот РФ “вже давно не є паритетною силою в Чорному морі”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...