facebook

Звільнення Криму може спровокувати Путіна до застосування ядерної зброї – The Washington Post

Для російського диктатора Володимира Путіна Кримський півострів має надзвичайно важливе значення і він ніколи не змириться з його втратою. Саме втрата Криму може змусити президента РФ застосувати ядерну зброю.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Центр журналістських розслідувань.

Захід підтримує Україну, забезпечуючи її озброєнням та фінансовою допомогою. Однак, політики побоюються, що вторгнення Збройних Сил України до Криму може підштовхнути Путіна до рішучих дій, а саме використати ядерну бомбу.

«Для президента Росії Володимира Путіна анексія Криму стала опорою його спадщини, яка розвалиться, якщо він втратить півострів. Путін зазначив, що будь-які спроби України повернути Крим перетнуть “червону лінію”, яку він не потерпить», – зазначає видання.
Риторика Кремля особливо посилилася після звільнення Херсону, який мав «залишитися з Росією назавжди». Наприклад, Дмитро Медведєв нещодавно заявив влаштувати судний день, якщо Україна нападе на Крим.

Нагадаємо, в Криму готуються до нової хвилі мобілізації. Командування РФ залучає до війни з Україною мобілізованих не лише з території Росії, але й з тимчасово окупованого Криму. Розпочалася активна підготовка до чергового етапу мобілізації в Керчі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...