facebook

В Україні змінили правила реєстрації авто та інших транспортних засобів: які нововведення

В Україні з 14 грудня змінено процедуру реєстрації транспортних засобів. Крім можливості оформляти свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія в електронному вигляді – без використання “пластику”, – також з процедури буде виділено експертне дослідження, яке проводиться відповідною службою МВС.

Втім, зазначили у міністерстві, виділення не означає скасування. Тепер експертне дослідження потрібно проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

“Таке виділення дозволяє в майбутньому проводити реєстраційні дії з транспортними засобами онлайн за допомогою двох смартфонів або комп’ютерів – власника та покупця”, – пояснили в МВС. При цьому там наголосили, що для реєстрації транспортного засобу при купівлі-продажу тепер:

Слід спочатку звернутися до Експертної служби МВС та отримати її висновок про транспортний засіб;
після чого власник та покупець (або їх представники) з чинним висновком мають звернутися до сервісного центру МВС та провести перереєстрацію транспортного засобу. Це можна буде зробити онлайн.
Загалом же проводити експертне дослідження слід у кількох випадках. Зокрема:

При відновленні свідоцтва про реєстрацію ТЗ, якщо воно було видане до 1 вересня 2019 року;
при перереєстрації з одного власника на іншого;
при реєстрації вживаного ввезеного з-за кородону ТЗ;
при перереєстрації після успадкування ТЗ, якщо його свідоцтво попередньому власнику було видане до 1 вересня 2019 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ще одна важлива зміна пов’язана з тим, що можна відмовитися від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та пластикового бланка посвідчення водія. Тобто укладати договір купівлі-продажу онлайн буде так само безпечно, як і прийти ногами в сервісний центр МВС і зробити це особисто”, – зазначили у міністерстві.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українці – і, зокрема, переселенці – можуть обміняти посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС. Бо ті працюють за принципом екстериторіальності.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...