facebook

Чи вплине на Путіна ймовірний спільний заклик ЄС і НАТО – відповідь військового експерта

Михайло Самусь наголосив, що “давно потрібно припинити робити заклики, потрібно просто мовчки знищити цей режим”.

Спільний заклик ЄС і НАТО до Росії припинити війну та покинути Україну якщо і вплине на Путіна, то лише в негативному плані.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua висловив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, відповідаючи на запитання, чи вплине на Путіна ймовірний спільний заклик ЄС і НАТО.

“Путін – дуже закомплексована людина. Його в дитинстві весь час били. За класикою психології, ця людина наразі реалізується тим, що намагається бити слабших. А от коли б його вдарив по голові сильніший, одразу присідає. Поки НАТО і США вмовляють його, роблять якісь заклики, висловлюють глибокі занепокоєння – це просто тішить його самолюбство. Тобто від досягає своєї цілі. Замість цього заклику НАТО могло б передати нам винищувачі і ракети “Томагавк” дальністю 2000 км. Це б справило дуже сприятливий вплив на Путіна”, – пояснив експерт.

Самусь зауважив, що цих закликів українці вже чули тисячі, “якщо взяти засідання Радбезу ООН та інших прекрасних організацій, які можуть продукувати заклики”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На переконання експерта, зараз потрібно навести лад, відповідно до міжнародного права і справедливого світоладу.

“Не можна так, коли якомусь ідіотові захотілося кидатися ракетами по електростанціях взимку, і за це йому нічого не було. Так не може бути. Людство вже кілька тисяч років має якісь моральні принципи. Зараз вони руйнуються. І до тих моральних виродків, які це роблять, просто заклики робити? Це треба бути або дуже наївними, або уникати втягування в конфлікт. Але все рівно не вдасться уникнути цього. Путін останньої миті може напасти на країни Балтії, запустити ядерну ракету по Польщі. Яка різниця йому вже буде – бити по Україні чи по НАТО пуляти, якщо він зрозуміє, що у нього немає шансів. Приміром, якщо ракети запускаються по Польщі, включається 5 стаття НАТО, а Угорщина каже “ні”, тоді у Путіна з’являється шанс”, – зазначив він.

Самусь наголосив, що “давно потрібно припинити робити заклики, потрібно просто мовчки знищити цей режим”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...