facebook

Воєнні плани Росії: які зміни в російській армії анонсував Шойгу

Очільник Міноборони РФ заявив про підготовку до нового наступу на територію України.

На розширеному засіданні колегії Міноборони РФ у середу, 21 грудня, очільник військового відомства держави-агресорки Сергій Шойгу доповів про готовність російських збройних сил продовжувати війну в Україні та анонсував низку запланованих змін в армії.

ТСН.ua зібрав головні тези виступу очільника російського Міноборони.

Про “протистояння” НАТО
На початку свого виступу російський міністр оборони заявив, що під час війни в Україні армії РФ протидіють “об’єднані сили Заходу”. Як приклад, він навів інформацію, як “понад 500 супутників США та НАТО працюють на користь ЗСУ, зокрема понад 70 військових”.

Також Шойгу оголосив про намір посилити російську армію на північно-західному напрямку через “нарощування військового потенціалу НАТО” біля кордонів Росії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Необхідність цього кроку очільник військового відомства країни-агресорки пояснив тим, що Північноатлантичний альянс розширюється за рахунок Фінляндії та Швеції.

Окрім того, на його думку, необхідно створити два міжвидові стратегічні територіальні об’єднання збройних сил – Московський та Ленінградський військові округи.

Про мобілізацію та новий наступ
Шойгу заявив, що часткова мобілізація в Росії була проведена для “стабілізації обстановки, захисту нових територій та проведення подальших наступальних дій”.

Він визнав, що під час мобілізації довелося зіткнутися з “певними труднощами”, пояснивши їх тим, що мобілізаційні плани в Росії не впроваджувалися від часів Другої світової війни.

Російський міністр запевнив, що “часткова мобілізація дозволила підвищити бойові можливості військ та активізувати бойові дії”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...