facebook

“Війна може вийти з-під контролю”: глава НАТО Єнс Столтенберг зробив різку заяву щодо вторгнення РФ в Україну

Бойові дії в Україні можуть вийти з-під контролю та перетворитися на війну між Росією і НАТО. Таку різку заяву було зроблено на найвищому рівні вчора (9 грудня).

Як інформує “Кореспондент”, про це в п’ятницю, 9 грудня, в інтерв’ю норвезькій мовної компанії NRK, заявив Глава НАТО Єнс Столтенберг.

“Якщо щось піде не так, це може призвести до жахливих наслідків”, – сказав Генеральний секретар НАТО.

“Це жахлива війна в Україні. Це також війна, яка може перерости у повномасштабну війну, яка переросте у велику війну між НАТО та Росією”, – сказав він. – “Ми працюємо щодня, щоб уникнути цього”.

Водночас він зазначив, що Альянс посилив присутність на східному фланзі. На думку генсека НАТО, Путін не може сумніватися у готовності Альянсу захищати своїх членів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Найважливіше завдання НАТО – запобігти повномасштабній війні в Європі”. Столтенберг вважає, що Путін прорахувався, вирішивши здійснити вторгнення в Україну.

“Я не думаю, що йому вдасться зламати Україну. Навпаки, він мобілізує ще більше підтримки для України”, – констатував він. Генсек Альянсу наголосив, що не варто недооцінювати небезпеку ситуації, в якій перебуває світ.

Як повідомлялося, за словами генсека НАТО, Україні постачається багато сучасних систем озброєння, проте необхідно продовжувати обговорення щодо додаткових систем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...