facebook

Заморозить і замете снігом? Синоптики дали новий прогноз погоди на лютий 2023

Погода в лютому 2023 не передбачається суровою і “лютою”. Навпаки – синоптики передбачають теплий зимовий місяць, а снігопаді і сильні морози малоймовірні.

Читайте нижче в матеріалі Styler, що буде з погодою наприкінці зими.

Синоптики ресурсу Gismeteo в прогнозі на місяць (дані для Києва) не передбачають суворих лютневих морозів чи снігопадів.

Натомість, місяць буде помірно теплим, як для зимового. Температура коливатиметься вдень на плюсовій позначці в першу половину місяця, а в другу – ймовірний невеликий мінус.

Цікаво, що навіть на Водохреще суворих морозів не передбачається.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

За даними книги народного синоптика Леоніда Горбаня “Погода до 2030 року”, лютий стане мінливим. Сильні морози передбачаються 3-4 лютого, а також з 21 лютого і до кінця місяця. В інші періоди очікується відлига чи помірні морози.

Прогноз синоптика на лютий:

1-3 – морози помірні,
3 – сніг,
3-4 – сильні морози,
6-8 – ослаблення морозів,
9-12 – сніг,
18-20 – відлига,
з 21 і до кінця місяця – сильні морози,
21-22 – сніг.
Віра Балабух, заввідділенням прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС та НАН України, вважає, що лютий буде не дуже холодним і буде схожим на грудень 2022. А найхолоднішим місяцем зими залишиться січень.

“У лютому буде не дуже холодно: середня за місяць температура повітря коливатиметься від +2 на півдні до -2 – на північному сході.

Від′ємна середня температура в межах від 0 до -2 і нижче буде характерна у грудні лише для північних, центральних, східних областей країни та високогір’я Карпат”, – розповіла метеоролог.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...