facebook

Туреччина готова наполягати на “локальному перемир’ї” в Україні — речник Ердогана

Туреччина готова наполягати “на локальному припиненні вогню та невеликій локальній деескалації” в Україні, заявив речник президента країни Реджепа Ердогана Ібрагім Калін.

Його слова цитує Hurriyet Daily News.

“Жодна сторона не в змозі виграти війну у військовому плані на землі”, — заявив Калін.

За його словами, Ердоган використав свої добрі стосунки як з Москвою, так і з Києвом, щоб спробувати стати посередником у припиненні майже 11-місячної війни.

Речник турецького президента також сказав, що Росія насамперед зацікавлена ​​в “гарантіях безпеки” з боку НАТО та повазі на світовій арені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Україна не збирається вступати в НАТО, але їм потрібно отримати достатні гарантії безпеки від Росії”, — додав він.

Що відомо про роль Туреччини у російсько-українській війні та посередництво Ердогана
Президент Туреччини Реджеп Ердоган у листопаді вкотре заявляв, що з його боку триває робота над тим, аби війна в Україні завершилася мирним договором.

Раніше президент Туреччини повідомив що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про безкоштовне відправлення зерна країнам, які його потребують.

Видання Wall Street Journal також писало, що президент Туреччини Ердоган розширює глобальний вплив Туреччини на тлі російської агресії проти України.

22 липня у Стамбулі за посередництва турецької сторони була підписана угода щодо розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія.

Крім того, за посередництва Туреччини 21 вересня вдалося обміняти п’ятьох командирів “Азову”.

Українські захисники Денис Прокопенко “Редіс”, Сергій Волинський “Волина”, Святослав “Калина” Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко згідно з домовленостями до кінця війни залишатимуться під протекторатом Ердогана в Анкарі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...