facebook

Вручення повісток в Україні: експерт пояснив, де і як має відбуватися (відео)

Після звірки всіх даних повістка вручається і одержувач розписується в журналі, все інше є неправомочним.

Військовий експерт Олег Жданов описав процедуру вручення повісток в Україні під час мобілізації.

У ролику на своєму YouTube-каналі він зазначив, що військове командування України неодноразово чітко розписувало, як проходить вручення повістки і як воно відбуватися не повинно.

“Повістка вручається тільки під розпис особисто в руки. Ось тоді вона вважається врученою. Все засовування в двері там, в щілини, кидання в поштову скриньку – вони не мають правових наслідків. Це не є оповіщенням або врученням повістки. Про це було чітко написано і роз’яснено”, – наголосив Жданов.

Він зазначив, що обмежена кількість осіб за законом має право на вручення повісток, і порядок чітко регламентований.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Повістку у нас, відповідно до закону, може вручити представник військкомату, через роботодавців закон дозволяє вручити повістку. Повістку можуть вручити через місцеві ради із залученням правоохоронних органів. Причому повістка може бути вручена абсолютно в будь-якому місці, тобто закон не визначає чітко місце вручення повістки. Перевіряються документи (повістка повинна відповідати паспортним даним людини), там повинна бути мокра печатка і чітко регламентувані місце і час, куди з чим прибути. Після звірки даних повістка вручається і він (одержувач – УНІАН) розписується в журналі про отримання цієї повістки. Все інше є неправомочним”, – пояснив військовий експерт.

Мобілізація в Україні
У перші дні повномасштабного вторгнення армії країни-агресора в Україну було оголошено мобілізацію. Передбачено чотири хвилі мобілізації, зараз Україна перебуває у другій хвилі мобілізації. Перевагу при мобілізації віддають людям з бойовим досвідом.

На початку січня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що мобілізація в Україні проходить в спокійному режимі і підстав для проведення масової мобілізації зараз немає.

Військовий експерт Олег Жданов своєю чергою заявив, що масштабна мобілізація в Україні може бути оголошена в рамках підготовки відбиття ймовірного наступу російських військ, але на даний момент вона неможлива через брак техніки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...