facebook

Європарламент проголосував за створення міжнародного трибуналу з розслідування воєнних злочинів режимів Лукашенка та Путіна

Європарламент зробив перший крок на шляху до притягнення до відповідальності диктаторських режимів Росії та Білорусі. Відбулося ухвалення резолюції, де йдеться про створення міжнародного трибуналу.

Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, передає Центр журналістських розслідувань.

До відповідальності можуть притягнути не лише Володимира Путіна, але і його союзника самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Європарламент щойно проголосував за резолюцію, що не має обов’язкової сили, яка закликає до створення спеціального міжнародного суду для переслідування злочинів агресії проти України з боку Росії, зазначивши, що він має вести розслідування не лише щодо Путіна та російського керівництва, а й Лукашенка та керівництва Білорусі», – розповів журналіст.
Прийняття резолюції привітав і Володимир Зеленський. Він закликав усіх партнерів підтримати трибунал. Росія повинна відповісти за агресивну війну, адже справедливість обов’язково має перемогти.

Нагадаємо, в ООН проголосували за резолюцію про відшкодування репарацій Росією. Кожен день країни Європейського Союзу та міжнародні організації роблять все більше кроків до ізоляції держави-терориста.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...