facebook

ЗМІ розповіли, яким саме чином Байден спонукав Шольца передати танки

Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні Abrams ще до того, як Німеччина погодилася передати Україні Leopard. Так Білий дім нібито спеціально створив “прикриття” для Берліна. Про це пише The Washington Post.

За даними WP, Джо Байден був готовий на значні кроки, щоб переконати Шольца таки дозволити передавати Україні німецькі танки Leopard.

Видання стверджує, що Шольц під час однієї з розмов із Байденом висунув власні вимоги. Зокрема Шольц наголошував, що Німеччина не надішле свої основні бойові танки, якщо США й надалі відмовлятимуться надсилати Abrams.

Після цього Байден довго радився зі своїми помічниками та продумував усі можливі варіанти подій. Президент США був стурбований тим, що чим довше триває публічна суперечка щодо танків, тим більшої шкоди вона завдає його пріоритету щодо України.

Зрештою, не минуло й тижня після розмови, як США оголосили про надання Україні танків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ЗМІ зазначають, що цю розповідь журналісти склали на основі розмов з більш ніж десятком нинішніх і колишніх чиновників, а також людей, знайомих з подіями й консультаціями за зачиненими дверима по обидва боки Атлантики. Більшість із них погодилися щось розповідати лише на умовах анонімності. Білий дім, Пентагон і Державний департамент відмовилися від коментарів.

Згодом уряд Німеччини погодив передачу Україні танків Leopard 2 і дозволяє реекспорт іншим країнам. Йдеться про одну роту танків Leopard 2 (14 одиниць техніки) з власних запасів Німеччини.

Також повідомлялось, що європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2. Деякі з них надійдуть на озброєння ЗСУ вже у березні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...