facebook

Попередили про небезпеку на дорогах: синоптики дали прогноз до кінця тижня

До кінця поточного тижня Україну не покинуть опади. Найближчими днями на всій території країни триматимуться дощі та мокрий сніг. 

До кінця поточного тижня Україну не покинуть опади. Найближчими днями на всій території країни триматимуться дощі та мокрий сніг.

Температура повітря коливатиметься у межах -5+5. Відповідним прогнозом поділилися синоптики Українського гідрометцентру.

Зокрема, у п’ятницю, 3 лютого, вдень стовпчики термометрів коливатимуться у межах нуля. Максимальні денні температури +5 градусів спостерігатимуться на півдні країни. Найбільш прохолодно буде на півночі – від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла. Вночі по всій Україні очікується мороз до -3-4 грасів. Також прогнозується мокрий сніг з дощем.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У суботу, 4 лютого, морози посиляться. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -6-7 градусів, вдень також покажуть -3-1, і лише на півдні та сході країни подекуди піднімуться до -1+1. Очікується сніг та мокрий сніг з дощем.

У неділю, 5 лютого, прогнозується сніг, подекуди з дощем. Нічні температури на заході Україні опустятьсядо -9-10 градусів, на решті території -6-8. Вдень стовпчики термометрів -2-5 градусів.

Крім того, синоптики попередили, що 1-2 лютого, на високогір’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень). Також на Чернігівщині утримуватиметься значне затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра.

“З 4 по 7 лютого внаслідок надходження холодніших повітряних мас із півночі температурний фон в Україні знизиться на 3-6°. Також є можливість встановлення снігового покриву в більшості областей. Тож у першій декаді лютого є всі передумови для класичної зимової погоди зі снігом та помірними морозами”, – повідомив синоптик Кібальчич.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...