facebook

“Ніхто в Україні не чекав настільки лютої негоди, могутня злива йде в 4-ри області”: куди пруть гроза, холод і дощ?

Синоптики попередили про непрості погодні в кількох областях України, де очікуються зливи і дощі.

Як інформує “Obozrevatel”, погода в Україні в четвер, 27 червня, буде спекотною. Лише в чотирьох областях – Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій – очікуються дощі з грозами.

Український гідрометеорологічний центр поділився прогнозом на своєму офіційному сайті. Загалом у країні – невелика хмарність, вітер 3-8 м/с вночі та 5-10 м/с вдень.

Найнижча температура буде на сході (до +26 максимум). На півдні синоптики прогнозують найсильнішу спеку, до +30 в Одеській області та до +31 в Миколаївській. На решті території – вдень максимум до +29 градусів.

У Криму, південних, більшості центральних, Чернівецькій і Донецькій областях 27 червня переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, попередили в УкрГМЦ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім цього, у четвер через значні дощі в басейнах річок Закарпатської області можливе стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках із частковим затопленням понижених місць, особливо в населених пунктах через захаращення русел і водовідвідних канав, формування значного місцевого та схилового стоку.

 

У гірських районах можливе сходження локальних невеликих селевих потоків (І рівень небезпеки – жовтий).

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...