facebook

Відкупитись від мобілізації зможуть не лише багаті: з’явилися важливі деталі економічного бронювання

Подробиці

З’явилися важливі деталі економічного бронювання – відкупитись від мобілізації зможуть не лише багаті
Економічне бронювання робітників в Україні покликане не поділити населення на бідних та багатих, а вивести з тіні сектор нелегального “бронювання”. Таким чином, українці зможуть на законних підставах отримати відстрочку і їм не доведеться при цьому давати хабаря. Про це в інтерв’ю OBOZ.UA заявив голова комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради Дмитро Наталуха (“Слуга народу”).

Він нагадав, що в новинах щоденно повідомлять про спроби нелегально оформити недієздатність чи виїхати за кордон.

“Ці процеси йдуть. Мені здається, що немає ніякого ділення з цим економічним бронюванням на багатих і бідних. З іншого боку, є тіньовий сектор бронювання, який на рік становить щонайменше $700 мільйонів. Це дуже великі гроші. Вони незаконні, тіньові та корупційні, але вони є”, – зазначив Наталуха.

Він вважає, що розповсюдження думок про розподіл населення через бронювання є ІПСО. Його поширюють організатори нелегальних схем, які можуть залишатися без прибутків після впровадження системи економічного бронювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми говоримо про те, щоб дати можливість самим підприємствам бронювати (норма підвищеного військового збору) незалежно від того, скільки отримує той чи інший співробітник. Ідея в тому, що не співробітник платить, а роботодавець визначає, хто у нього буде заброньований. Тобто вже немає значення, які в працівника достатки”, – пояснив нардеп.

Це дозволить мобілізувати внутрішній фінансовий ресурс, не залізаючи при цьому в кредити і не залежачи від міжнародної допомоги. І це будуть внутрішні гроші України, а не позичені.

“Це десь 200 мільярдів гривень на рік, – які дозволять нам купувати F-16, снаряди та іншу зброю за власні кошти. І от саме в цьому контексті, мені здається, треба дивитися на впровадження економічного бронювання”, – резюмував Дмитро Наталуха.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...