facebook

ЄС погодив стелю цін на російські нафтопродукти

Європейський Союз погодив дві стелі цін на російські нафтопродукти – одна для нафтопродуктів “преміум-класу”, таких як дизельне паливо, гас і бензин, на рівні 100 дол. за барель, і друга для нафтопродуктів “дисконтного класу”, таких як мазут і нафта, на рівні 45 дол. за барель, повідомили в Раді ЄС та Єврокомісії 4 лютого, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення встановити дві стелі цін на нафтопродукти під кодом КН 2710, які походять з росії або експортуються з росії. Це ціна за барель, за якої нафтопродукти з росії звільняються від заборони на поставку:

постачання нафтопродуктів у треті країни морем і
технічна допомога, посередницькі послуги або фінансування чи фінансова допомога, пов’язані з морським транспортуванням нафтопродуктів до третіх країн”, – ідеться в повідомленні.
Деталі

Першу стелю цін на нафтопродукти, що торгуються з дисконтом щодо сирої нафти, встановлено на рівні 45 доларів США за барель, а другу стелю цін на нафтопродукти “преміум-класу” встановлено на рівні 100 доларів США за барель.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рівень стелі цін був встановлений у тісній співпраці з коаліцією і набуде чинності з 5 лютого 2023 року. Для суден, що перевозять російські нафтопродукти, які були закуплені та завантажені на судно до 5 лютого 2023 р. і вивантажені до 1 квітня 2023 р., передбачено перехідний період у 55 днів.

Як вказали в Єврокомісії, Європейський Союз разом з міжнародною коаліцією G7+ запровадили додаткові обмеження цін на російські нафтопродукти, включаючи дизельне паливо та мазут. “Це рішення ще більше вдарить по доходах росії та зменшить її здатність вести війну в Україні. Воно також допоможе стабілізувати світові енергетичні ринки, що принесе користь країнам по всьому світу”, – зауважили у Єврокомісії.

“Окрім того, Рада ЄС повернеться до перегляду механізму стелі цін на сиру нафту з середини березня, і перегляд буде проводитися регулярно кожні два місяці”, – зазначено в повідомленні.

Доповнення

Це доповнить повну заборону ЄС на імпорт морської нафти та нафтопродуктів до Європейського Союзу на додаток до граничної ціни на сиру нафту, що діє з грудня 2022 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...