facebook

“Долар по 50 гривень?”: експерти пояснили, чи можливий стрибок на ринку валют вже скоро

Інвестиційний банкір та економіст Сергій Фурса запевнив, що наразі в Україні немає жодних передвісників, які б вказували на те, що долар сягне позначки в 50 грн/дол.

Як інформує “УНІАН”, він заявив, що останні резерви Нацбанку на найвищому рівні з початку повномасштабної війни. “Навіть більші, ніж були перед початком вторгнення”, – каже Фурса.

Економіст додав, що резерви зростають за рахунок західної допомоги. І просто немає факторів, які б тиснули додатково на гривню. Є війна, яка компенсується допомогою Заходу.

“Єдине, що протягом року може змусити гривню сильно впасти, – це якщо Мінфін дуже попросить. Тому що в бюджеті гривня 40+. Але дефіцит бюджету буде, й тому Мінфін може просити в НБУ змінювати курс”, – додав інвестбанкір.

Курс валют в Україні

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. Раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

21 липня Національний банк України послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

У проекті державного бюджету на наступний рік Кабмін заклав середній курс гривні 42,2 грн/дол., а наприкінці 2023 року чиновники прогнозували його на

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...