facebook

Родичам загиблих військовослужбовців виплачуватимуть допомогу понад три роки: порядок змінився

Уряд змінив порядок виплати допомоги за загиблих військовослужбовців. Так, одноразова грошова допомога за загиблих військовослужбовців (ОГД) тепер виплачуватиметься частинами протягом більше трьох років. Крім того, відбулися зміни і в порядку оформлення документів, які необхідні для призначення та виплати ОГД.

Ці зміни було затверджено наказом Міноборони № 45, який було видано 25 січня 2023 року. Про це повідомляє Military Media Center.

Йдеться про 15 мільйонів фінансової допомоги, яку виплачують членам родини загиблого військовослужбовця.

“Ця допомога розподіляється рівними частками на всіх одержувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, крім громадян РФ або Білорусі та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, засуджених за державну зраду, колабораційну діяльність, допомогу державі-агресору”, – йдеться в повідомленні Military Media Center.

При цьому право на отримання ОГД настає з моменту офіційної загибелі військовослужбовця – з тієї дати, яка вказана у свідоцтві про смерть. Якщо хтось із родичів, які мають право на виплату, відмовився від своєї частки допомоги або не звернувся за нею протягом трьох років із дня загибелі військовослужбовця, то його частину грошей розподілять порівну між рештою одержувачів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зі списком документів, які необхідно подати для отримання допомоги, а також порядком їхнього подання можна детально ознайомитись за таким посиланням: https://armyinform.com.ua/2023/02/15/novyj-poryadok-otrymannya-odnorazovoyi-groshovoyi-dopomogy -chlenamy-simej-zagyblyh-vijskovosluzhbovcziv-rozyasnennya/

При цьому, згідно з новими правилами, ОГД не виплачується вся одразу. Її виплату розтягнули на понад три роки.

“Відтепер призначена сума ОГД у Міноборони, військовій частині А0515, Державній спеціальній службі транспорту МОУ та підпорядкованих їм військових частинах виплачується поетапно: на першому етапі — 1/5 від призначеної суми ОГД; залишок невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) — щомісячно, частками впродовж 40 наступних місяців”, – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...