facebook

Глава МЗС Словаччини публічно обматюкав Віктора Орбана

Поставки зброї в Україну затягують конфлікт і відтягують мир, а найбільшим постачальником зброї в Україну є Росія, нагадав Орбану міністр.

Глава МЗС Словаччини Растислав Качер послав “слідом за російським кораблем” угорського прем’єра Віктора Орбана, що підтримує агресію Путіна.

В Facebook Качер зазначив, що захоплюється патріотизмом українців і їхньою волелюбністю на тлі воєнних злочинів російської армії.

Міністр додав, що зустрічався сьогодні з українським колегою Дмитром Кулебою і побачив єдність членів ЄС у підтримці свободи і незалежності України, проте один член Євросоюзу, за його словами, “марить, що поставки зброї продовжують війну”.

Далі глава МЗС Словаччини вже безпосередньо процитував прем’єра Угорщини Віктора Орбана, який напередодні заявив, що війна в Україні – “конфлікт двох слов’янських держав”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тобто, нехай росіяни швидко вбивають українців… Яка гидота. Як не по-християнськи. Святий Мартін Турський (народився в сучасній Угорщині) соромився б таких християн. В одному я згоден з цими карпатськими колабораціоністами російських агресорів. Поставки зброї в Україну затягують конфлікт і відтягують мир. Найбільшим постачальником зброї в Україну є Росія”, – написав Качер.

Міністр пригадав, як Путін постачав зброєю бойовикам у 2014 році, які захопили частину Донецької та Луганської областей і вторглися в Крим. Всіх прихильників “русского міра” Качер закликав переїжджати в Росію, “де вони будуть гнити в ізоляторах або в ГУЛАГу”.

Крім неонацистів в боротьбу за Путіна включився і Орбан, додав міністр: “Я пишу ці рядки в поїзді з Брюсселя до Лондона. Словаччина є частиною Заходу. Сьогодні – також ЄС і НАТО. Ми є частиною розвиненого світу. Я не хочу, щоб ми “робили як Орбан” і вже точно не були на боці Путіна. Це було б нашою загибеллю. Для путінських колабораціоністів, для всіх, хто хоче миру ціною руйнування України, у мене тільки одне послання: Йдіть на *уй!”.

Угорщина і Україна – що відомо
З початку повномасштабного вторгнення уряд Угорщини на чолі з Віктором Орбаном робив неодноразові випади в бік України, граючи в інтересах Москви.

Будапешт противиться посиленню європейських санкцій проти Росії, наданню військової допомоги Україні та транзиту озброєння для ЗСУ через свою територію.

Угорські офіційні особи також потрапляли в міжнародні скандали, публічно демонструючи територіальні претензії до своїх сусідів, зокрема – до України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...