facebook

До 2030 року середня тривалість життя збільшиться до 90 років

Співробітники Імперського коледжу Лондона і експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що в найближчому майбутньому збільшиться середня тривалість життя мешканців планети Земля.

14-8

Вчені провели дослідження, в ході якого проаналізували дані 35 країн, у тому числі США, Німеччини, Канади, Великобританії, Австрії, Польщі, а також Мексики і Чехії. В результаті фахівці прийшли до висновку, що у всіх країнах, які стали предметом їх дослідження, значно підвищиться середній показник тривалості життя. Повідомляє про це журнал thelancet.com.

Так, наприклад, у Південній Кореї чоловіки зможуть прожити до 84 років, а жінки – до 90. У цій країні доступна медицина, малий рівень курців, у людей практично не виникають проблеми з артеріальним тиском, а якість дитячого харчування перебуває на висоті.

За прогнозами вчених з ВООЗ і Імперського коледжу Лондона найбільш низький термін життя буде у жителів США. Після 2030 року чоловіка будуть жити близько 79 років, а жінки – 83 роки.

Наукові фахівці пов’язують це з високим рівнем смертності немовлят і матерів, недоліком в системі охорони здоров’я, а також з епідемією ожиріння. Приблизні показники приписуються до Мексики та Хорватії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Серед європейських країн за тривалістю життя будуть лідирувати жінки Франції і чоловіки Швейцарії – 88,6 і 84 років, відповідно.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...