facebook

У Польщі судять вчительку, яка в соцмережах хвалила агресію росії проти України й путіна

У Вроцлаві розпочався суд над 59-річною вчителькою, яку звинувачують у публікації в соцмережі записів про схвалення російської агресії проти України.


Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на rp.pl, 59-річна жінка з лютого по травень 2022 року регулярно писала на сторінках Фейсбука наступне:

– “Вірю в перемогу Росії і в допомогу нам, слов’янам, заздалегідь дякую і молюся за Росію” (“wierzę w zwycięstwo Rosji i pomoc nam Słowianom, z góry dziękuję i modlę się za Rosję”);

– “За свободу, за це бореться Путін для свого народу” (“o wolność, o to walczy Putin dla swojego narodu”);

– “Українці завдають шкоди самі собі, Росія атакує військові об’єкти” (“Ukraińcy sami sobie robię krzywdę, Rosja atakuje obiekty wojskowe”);

– “Роз*бана в Україні тиша, мир, для чого така гра, а для того, щоб під приводом нав’язати нам біженців (…)” (“rozpierducha na Ukrainie, cisza, spokój, po co służy taka ściema, a po to, by nam, pod pretekstem, zainstalować uchodźców (…)”;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– “Президент Путін став на чолі всіх пригноблених сіонізмом народів, стояв на чолі всіх слов’ян, може, й Польщу визволить з-під влади цих мучителів” (“Prezydent Putin stanął na czele wszystkich uciemiężonych przez syjonizm narodów, stanął na czele wszystkich Słowian, może i Polska wyzwoli się spod władzy tych oprawców”). (До слова, сіонізм – це єврейський національний рух, що ставить своєю метою об’єднання і відродження єврейського народу на його історичній батьківщині – Yavp.pl).

Прокуратура звинуватила жінку в порушенні 117 статті Кримінального кодексу: публічний заклик до початку загарбницької війни або публічне схвалення початку чи ходу такої війни.

2 березня 2023 року над громадянкою Польщі почався суд. Жінка не визнала своєї провини, Вона пояснила, що її записи викликані “страхом війни та страхом за дітей”.

“Я проти війни. З послання Путіна перед початком війни не випливало, що він до цього прагне. У ньому лише сказано, що були порушені правила і війська НАТО наблизилися до кордонів Росії”, – сказала вона.

Суддя призначив підсудній психіатричну експертизу, яка встановить, чи під час написання своїх постів жінка усвідомлювала свої дії.

Обвинуваченій загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Польщі почався суд над українцем, який налякав росіян. Інцидент стався у Вроцлаві в квітні минулого року. Тоді українець побачив авто на російських номерах, заїхав йому дорогу і почав бити по склу. Всередині авто знаходилося подружжя молодих росіян та їхня 2-місячна дитина. Громадянин України кричав їм, щоб вони поверталися до путіна, а потім, за версією слідства, почав погрожувати спалити автомобіль.

Росіяни повідомили про інцидент поліцію. Вказали, що злякалися за свою безпеку й почуваються скривдженими. Переконують, що намагалися пояснити чоловікові, що вони насправді підтримують Україну й теж пережили стрес від атаки росії. Додали, що не всі, хто їздить на авто з російськими номерами, підтримують путіна.

Під час засідання суду громадянин України не заперечував свого вчинку й пояснив його тим, що саме того дня російські війська атакували його рідне місто в Україні. Чоловікові інкримінують напад на національному підгрунті. Чи покарають його і яким буде можливе покарання, стане відомо наприкінці судового процесу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...