facebook

Путіна можуть вигнати з Кремля: британський генерал назвав умову

Він вважає, що ЗСУ підуть у контрнаступ наприкінці весни – на початку літа.

Якщо ЗСУ здійснять успішний контрнаступ, то президента РФ Володимира Путіна можуть вигнати з Кремля, а його армія розвалиться.

Про це заявив колишній голова Генштабу Британії генерал Річард Даннатт в ефірі Sky News. Він впевнений, що контрнаступ українці проведуть наприкінці весни – на початку літа. Це можливо за умови правильного планування та продовження постачання обладнання та боєприпасів з боку союзників.

За словами генерала, у такому випадку цього року є реальний шанс досягти вирішального результату на полі бою. Зокрема, декілька вирішальних ударів, завданих у певних точках по окупаційній армії на дуже розтягнутому фронті, можуть зламати моральний дух інтервентів та хребет російському війську.

“Справа в тому, що вам не обов’язково розбивати армію ґрунтовно всюди на полі бою. Ви просто повинні переконати достатню кількість солдатів, що вони програли, і коли вони думають, що програли, вони програли”, – пояснив Даннатт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На його думку, Захід зробив недостатньо для того, аби війна РФ проти України завершилась цього року. Водночас він зазначає, що російські генерали, які незадоволені розвитком подій, можуть вигнати Путіна з Кремля.

“Я хотів би думати, що якщо контрнаступ українців буде достатньо добре спланований, підтриманий і виконаний, що Путін не буде в змозі приймати занадто багато рішень самостійно, що якщо його армія розвалиться і побіжить, то я думаю, що цілком ймовірно, що його також виженуть з Кремля”, – сказав генерал.

Однак він не може спрогнозувати, хто замінить російського президента. Даннатт додав, що найбільше незадоволені в РФ на цей момент – вищий генералітет.

Контрнаступ ЗСУ – що відомо
Очільник ГУР Кирило Буданов спрогнозував, що вирішальна битва в українсько-російській війні відбудеться цієї весни.

За даними ЗМІ, військові ЗСУ вже провели штабні навчання, на яких відрепетирували майбутній контрнаступ на фронті.

Як пише The New York Times, експерти не вірять в можливість успішно наступати на Донбасі, зате удар на півдні (Мелітополь або Бердянськ) може стати успішним і принесе дуже значущі результати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...