facebook

Група підлітків на кладовищі зняли прапор з могили загиблого Героя для переглядів у Тік-Ток

В селі Івахни Уманського району Черкаської області четверо підлітків зняли прапор з могили загиблого воїна, аби зробити відео для ТікТоку.

Про це «Укрінформу» розповів староста Івахнів Олександр Гринюк.

За його словами, компанія підлітків — двоє дівчат і двоє хлопців – хотіли зняти відео з українським прапором.

«Спочатку спробували зняти прапор з будинку сільської ради, але він там встановлений високо — на рівні другого поверху. Тоді згадали, що на кладовищі є прапори на могилах загиблих у війні. Полізли туди, зняли й виклали все у відео. Саму могилу не чіпали», – сказав Гринюк.

Він зазначив, що односельці впізнали вандалів, приїжджала поліція.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Наскільки мені відомо, батьки дітей заплатять штраф», – розповів староста.

Водночас він висловив занепокоєння через те, що у селі підлітків «дуже сильно цькують». В Івахнах живе мати загиблого воїна.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правопорушники встановлені, ними виявилися двоє хлопців та двоє дівчат, віком 14 років. Їх доставили до районного управління поліції, де нині вони разом із батьками дають свідчення. На батьків, за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей складено адміністративні протоколи.

Відомості про подію наразі внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 338 (Наруга над державними символами) ККУ. Санкція статті передбачає покарання: обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...