facebook

На Запоріжжі юна студентка “очолила” проросійське видання і закликала підтримувати “владу” Путіна

Наразі триває досудове розслідування слідчими СБУ в Запорізькій області.

На Запоріжжі, в Бердянському районі, який тимчасово захоплений окупантами, 20-річна студентка юридичного факультету одного з вишів добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Колаборантка очолила в селищі Чернігівка проросійську молодіжну структуру.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Студентка організовувала пропагандистські акції на підтримку окупаційної влади, до яких залучала місцеву молодь. Активно брала участь у публічних заходах, присвячених святкуванню державних свят країни-агресорки.

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканці Чернігівської ОТГ повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України)”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У травні 2022 року колаборантку призначили головною редакторкою місцевої газети. На цій посаді вона популяризувала незаконні органи влади окупованої Чернігівки. У своїх публікаціях дівчина усіляко підтримувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її визнання.

“З жовтня 2022 року підозрювана добровільно зайняла посаду начальника “відділу з взаємодії з населенням та громадськістю”, створеного у структурі так званої “Військово-цивільної адміністрації смт. Чернігівка”, – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...