Categories: Війна

Резерви згоріли у Бахмуті: експерт повідомив, що південне угруповання РФ критично ослабло

За даними Олександра Коваленка, передові підрозділи російських військ на півдні не отримують компенсацію поточних втрат в техніці, а часто і не можуть поповнити боєкомплект.

Південне угруповання російських окупаційних військ зазнає критичного дефіциту особового складу та бойової техніки, оскільки всі поповнення російське командування відправляє під Бахмут і на інші гарячі напрямки.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За даними Коваленка, необхідні поповнення перестали надходити на херсонсько-запорізький напрямок від початку 2023 року. Вже тоді багато російських підрозділів там мали по 70% від штатної чисельності солдатів і 30-50% штатної чисельності військової техніки.

“У міру підвищення інтенсивності боїв в районі Бахмута, а так само Вугледара, Мар’їнки, Авдіївки й насичення Луганської області силами і засобами для наступу на Лиман і Куп’янськ, забезпечення півдня погіршилося в кілька разів і на сьогоднішній день втратило мінімально-прийнятні для угруповання обсяги”, – зазначив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерт додав, що передові підрозділи російських військ на півдні не отримують компенсацію поточних втрат в техніці, а часто і не можуть поповнити боєкомплект. За його словами, багато підрозділів тут озброєні в основному піхотною зброєю, тоді як проблема з дефіцитом важкої техніки лише посилюється з кожним днем.

“Можна тільки собі уявити, що станеться із забезпеченням передових підрозділів і в цілому всього півдня, якщо розвиток подій там інтенсифікується в кілька разів і потреба в матеріально-технічному забезпеченні зросте в три-чотири і більше разів”, – зазначає Коваленко.

Саша

Recent Posts

Виплата пенсій за травень: Пенсійний фонд звернувся до українців із заявою

Що з грошима У ПФУ вже профінансували пенсії майже на 17 мільярдів гривень Пенсійний фонд…

2 години ago

Величезні штрафи та позбавлення прав: водіям озвучили одразу 14 причин – пам’ятайте та остерігайтесь

Побережіть свої гроші Згідно з чинним українським законодавством, водії можуть втратити права за скоєння 14…

3 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

В Україні очікується небезпечна для фермерства погода. Очікуються серйозні заморозки. Раніше експерти фіксували за історію…

7 години ago

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності

Найближчими днями очікується підвищена сонячна активність. Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 6-8 травня 2024…

8 години ago

Вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: подробиці скандалу

Викладач однієї зі столичних шкіл обізвав учня, який є переселенцем з Луганщини, сепаратистом – між…

8 години ago

Рашистські війська вже робили спроби захопити Сумщину

Рашистські війська вже робили спроби захопити Сумщину. Їм навіть це не вдалося. Але мешканці вирішили…

11 години ago