facebook

Директорку ліцею оштрафували за те, що не реагувала на цькування старшокласника

Хлопця ж батьки перевели до іншого навчального закладу

У Волинській області оштрафували директорку ліцею через те, що вона не повідомила правоохоронців про цькування одного з учнів іншими. Відповідне рішення Іваничівський районний суд ухвалив 13 березня.

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2022 року матір десятикласника звернулася з усною скаргою до класного керівника та директорки ліцею про те, що інші учні цькують її сина у соцмережах. Вона повідомила про створення фейкового акаунту в Instagram та показала скріншот з відео у TikTok, де з’являлися фото хлопця з непристойними написами.

Педагоги пообіцяли з’ясувати ситуацію, йдеться у постанові суду, та цього не трапилось, цькування десятикласника посилилося. Тому у листопаді матір хлопця написала заяву у поліцію.

До школи навідалася працівниця поліції та у присутності директорки провела бесіду з дітьми щодо булінгу, – йдеться у постанові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після цього батьки кількох дітей склали письмові заяви на ім’я директорки ліцею, в яких стверджували, що десятикласник насправді сам цькував їхніх дітей, та на підтвердження показали переписку школярів з нецензурною лексикою.

У школі скликали комісію для розгляду цих скарг. За словами матері, питання щодо булінгу її сина не підіймали.

Під час розгляду у суді директорка ліцею стверджувала, що саме на цій комісії дізналась про ситуацію з булінгом десятикласника. Також вона зазначила, що в поліцію не зверталася, оскільки це вже зробила матір хлопця.

Проте суд визнав директорку ліцею винною у вчиненні адміністративного правопорушення, фактично взявши до уваги першу усну скаргу матері.

Згідно з наказом Міністерства освіти та науки, після отримання такої інформації директорка навчального закладу у межах доби мала б відреагувати та повідомити про інцидент поліцію. Цього не відбулося. Тож суд зобов’язав її сплатити штраф у розмірі 850 гривень.

Також відомо, що через ситуацію у ліцеї матір перевела його на навчання у школу у м. Нововолинськ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...