Categories: Україна

Кримчани активно цікавляться українським законодавством – заступник постпреда

Проукраїнська частина населення тимчасово окупованого РФ Кримського півострова чекає на Збройні сили України. А кримчани, які були залучені до колабораціонізму, але не сприяли окупації та не чинили тяжких злочинів, активно цікавляться українським законодавством.

Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Денис Чистіков.

“Цікавляться, яка буде відповідальність, бо хочуть залишатися в Криму. Тому ми відзначаємо підвищення інтересу до українського законодавства, тому що вже жителі Криму ніби починають процес інтеграції”, – зазначив гість ефіру.

Водночас він констатує “підвищення тиску з боку правоохоронних та спеціальних органів, які розуміють, що ситуація виходить з-під контролю”.

“За останній час побільшало символів, які прив’язані до України, на території Криму. Слід зазначити, що ці символи, їхня кількість пов’язана не так із тим, що активісти діють, а говорить про те, що зростає підтримка України на території тимчасового окупованого Криму”, – вважає Чистіков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Постійне представництво президента України у Криму також фіксує посилення репресій та тиску на кримських татар.

“На початку року було затримано та заарештовано 26 осіб, які перебували під адмінарештами близько 10 діб. Крім того, зараз у місцях компактного проживання кримських татар ходять правоохоронці та попереджають: якщо вони братимуть участь у масових мітингах, то їх також притягатимуть до кримінальної відповідальності”, – говорить заступник постпреда.

Крім того, поширюється інформація про нову хвилю мобілізації та роздачу повісток у місцях компактного проживання кримських татар. На думку Чистікова, це є елементом психологічного тиску на корінний народ Криму, щоб змусити його представників залишити півострів.

Також, говорячи про ситуацію в Криму, заступник постпреда зазначив: мешканці розуміють, що туристичного сезону не буде, а ще фіксують великі черги на кримській переправі.

“Вони також пов’язані з тим, що велику кількість зернових вивозять із території тимчасово окупованого Криму на територію РФ. Це теж свідчить про те, що РФ намагається максимально вивезти з території Криму щось цінне, що вони не хочуть залишати у Криму”, – констатував Денис Чистіков.

Христина

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

4 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

7 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

8 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago