facebook

Чи будуть окупанти ще масовано обстрілювати Україну: військовий аналітик пояснив

Українські Повітряні сили повідомляють, що масовані ракетні обстріли вже в минулому.

Проте гатити російські окупанти по території нашої держави ще можуть. У них залишилися далекобійні ракети.

Про це в рамках телемарафону розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Росіяни несуть нам загрозу. У них залишилось плюс-мінус 15% далекобійних високоточних ракет, які у них були. Це ракети, які можуть вражати нашу територію вглиб. Є прикордонні області і у ворога є багато ракет С-300. Вони зараз змінюють цей зенітно-ракетний комплекс на С-400. Ті ракети, які були в С-300 не можуть бути використані з С-400, у них інший калібр. Ці ракети треба утилізувати. Що вони зробили? Вони переробили їх в балістичні — не далекобійні і не високоточні, літають на 200-250 км, а на прикордонні області у них до 7 тисяч цих ракет і вони можуть нас масовано обстрілювати”, – наголосив Олексій Гетьман.

Він також додав, що росіяни почали використовувати авіацію, що планує бомби, які можуть вражати наші цілі на відстані до 50 км вглиб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тобто великі обстріли, скоріш за все, будуть, але не такі масовані, як були раніше. Скоріш за все, це будуть точкові обстріли по якомусь об’єкту, а от шахеди, С-300, що планує бомби для прикордонних областей, на жаль, становлять небезпеку. Що планує бомби ФАБ-500 — це розроблена в СРСР 500-кілограмова авіаційна бомба. Росіяни можуть їх переробити, вони можуть не заходити в зону ураження нашої ППО, кидати цю бомбу і тікати, а бомба далі планує і є дуже руйнівною”, – зазначив військовий аналітик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...