facebook

“Потужний снігопад пре в цю область України, крижана гроза випаде прямо на ці міста”: синоптики про небезпечну погоду

Експерти застерігають українців від непотрібних мандрівок і прогулянок, адже погоду все ще важко назвати по-справжньому весняною. В певних областях передбачаються відчутні опади. Зокрема, і снігопад. Рятувальники назвали головну небезпеку, з якою можна зустрітися завтра через погодні умови.

Як інформує “24”, найхолодніше 9 квітня буде на Заході держави. Там вдень синоптики обіцяють за вікном температуру в межах від +8 до +12. У Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях пройдуть неістотні опади. А ось в інших у цьому регіоні – грози.

На Півночі у неділю буде дещо тепліше. У цій частині держави українцям слід очікувати на комфортні +12…+15. Однак при цьому насолодитися весною повною мірою не вийде, адже грози оминуть лише столицю України.

На Сході ж 9 квітня буде найтепліше, адже за день температура повітря прогріється від +12 аж до +16. Оминуть цей регіон й грози, однак синоптики прогнозують дощі.

На Півдні України стовпчики термометрів коливатимуться від +12 до +15. Самими слабкими тут опади будуть в Одеській області та тимчасово окупованому Криму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій попереджають, що на високогiр’ї Закарпатської областi утримується значна снiголавинна небезпека.

Як інформує “УНІАН”, про це йдеться у повідомленні ДСНС.

“9 квiтня на високогiр’ї Закарпатської областi утримується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень)”, – зауважили у Службі.

За даними Укргідрометцентру, найближчі три доби в Україні зберігатиметься волога погода з періодичними дощами. Подекуди очікуються грози та тумани, але водночас теплішатиме.

У Карпатах синоптики Укргідрометцентру пронозують мокрий сніг. Температура вночі по всій країні буде близько +3°…+8°, вдень очікуєтьсядо +10°…+17°, проте на заході вночі буде близько “нуля”, а вдень температура там не підійматиметься вище +11°.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...