facebook

Макрон: Зараз не час для переговорів

Лідери Франції та Китаю – Еммануель Макрон та Сі Цзіньпін – за підсумками переговорів опублікували спільну заяву, в якій засудили ядерну ескалацію та закликали до відновлення миру в Україні.
Президент Франції Еммануель Макрон визнав, що в контексті російсько-української війни “погода зараз військова” і час для переговорів не настав.

“Я думаю, що Китай робить те саме спостереження, що і ми, а саме, що сьогодні погода військова. Українці опираються, а ми їм допомагаємо. Зараз не час для переговорів, навіть якщо ми їх готуємо і якщо ми повинні розставити віхи”, – зазначив Макрон в інтерв’ю газеті Les Échos.

За його словами, метою його діалогу з Китаєм є консолідація підходів до війни.

“Перше: підтримка принципів Статуту ООН. Друге: чітке нагадування про ядерну енергетику, і саме Китай має зробити висновки про наслідки того факту, що президент Путін розмістив ядерну зброю в Білорусі через кілька днів після того, як він узяв на себе зобов’язання не робити цього. “Третє: дуже чітке нагадування про гуманітарне право та захист дітей. І четверте: прагнення до переговорного та тривалого миру”, – пояснив президент Франції.

Він зазначив, що китайський лідер Сі Цзіньпін говорив про європейську архітектуру безпеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але не може бути європейської архітектури безпеки, поки в Європі існують країни, що зазнали вторгнення, чи заморожені конфлікти. Тому ви бачите, що з усього цього випливає спільна матриця. Чи є Україна пріоритетом для китайської дипломатії? Можливо, ні. Але цей діалог дає. Але цей діалог дає можливість пом’якшити коментарі, які ми чули про певну самозаспокоєність з боку Китаю щодо Росії”, – сказав Макрон.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...