facebook

“Мобілізація в Україні”: названо категорію українців, яким треба терміново заново стати на облік

В Україні всі військовозобов’язані чоловіки мають ставати на військовий облік. Ця вимога поширюється також на переселенців, які змінили фактичне місце проживання.

Як інформує “Апостроф”, алгоритм дій зняття з військового обліку та оформлення на новому місці передбачено урядовою постановою №1487.

Так, якщо військовозобов’язані переселенці переїхали з фактичного місця проживання і стали на облік як ВПО на новому місці, то мають стати на військовий облік. На це відводиться лише сім днів.

Перед цим потрібно знятись з військового обліку у місці свого колишнього перебування для реєстрації за новим місцем проживання.

Щоб знятись з колишнього місця обліку та стати на облік на новому, потрібно з’явитися до Територіального центру комплектування (ТЦК) з паспортом та своїм військово-обліковим документом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вимога стосується призовників, військовозобов’язаних, резервістів.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...